Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2008

ΠΑΡΑΦΩΝΙΑ....Ο ΚΟΣΜΟΣ

Σ' αυτόν εδώ τον τόπο (για το διαδικτυακό μιλάω πάντα), χωράει ό,τι κατέβει στο κεφάλι του καθενός και κυρίως ό,τι ανέβει! Κατά προτίμηση το αίμα στο κεφάλι!
Εδώ θα γράφουμε τις γκρίνιες μας, τα παράπονά μας, τις σκέψεις μας, τα υπαρξιακά μας... Μπορεί να έχει ακόμα και ραβασάκια... Αρκεί βέβαια να είναι απότοκα μεγάλης καψούρας, εκεί όπου η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά! Και που στόχος είναι να ακολουθήσουν και τα πόδια...Μπορεί να έχει ό,τι σκέφτεται κάποιος ή ό,τι βλέπει αρκεί να έχει θέα από μια λίγο διαφορετική οπτική γωνία. Έτσι κι αλλιώς σε κάθε κίνηση δε μεταβάλλεται μόνο το αντικείμενο αλλά και ο παρατηρητής.
Μπορεί να έχει σχόλια για το κράτος, για την ομάδα, για την επικαιρότητα, για αυτούς που πολεμούν το "σύστημα" και για τους άλλους που το συντηρούν.
Μπορεί να έχει δηλαδή όλα όσα μπορούν να συνθέσουν έναν κόσμο που είναι "ό,τι να 'ναι"!
Ας φωνάξουμε όλοι μαζί το μακρύ μας και το κοντό μας κι ας είναι το αποτέλεσμα "παραφωνία". Όλα άλλωστε από μια παραφωνία ξεκινάνε και...
-πού ξέρεις;- ίσως μια μέρα φτάσουν να γίνουν άριες!
"Ό,τι να' ναι... Παραφωνία", λοιπόν. Ένας τίτλος στον οποίο καταλήξαμε μετά "ανωρίμου σκέψεως". Εκεί άλλωστε δε βγαίνουν και οι καλύτερες ιδέες;
Απαντώντας απλά στην ερώτηση «Πως βλέπω τον κόσμο». Είναι από τις στιγμές εκείνες που οι άνθρωποι κοιτάζουν γύρω τους ψάχνοντας να βρουν μια απάντηση σε κάτι που φαίνεται απλό. Και ξαφνικά σου έρχεται στο νου μια φράση. «Ό,τι να 'ναι!»!
Και μπορεί να είναι κάτι κακό ή κάτι καλό. Κάτι άσχημο ή κάτι όμορφο. Κάτι αστείο ή κάτι σοβαρό. Κάτι σύνθετο ή κάτι απλό. Κάτι ενδιαφέρον ή κάτι ανούσιο. Κάτι συγκεκριμένο ή και κάτι γενικό.
Γιατί τελικά ο κόσμος είναι μια συμφωνία με άπειρους ακατάσχετους, αλλά ιδανικά ταξινομημένους ήχους, οι οποίοι καλύπτουν και πνίγουν πολλές φορές τις μικρές και μεγάλες μας παραφωνίες. Ας λειτουργήσει λοιπόν, αυτό εδώ το blog ως πεντάγραμμο που θα καταγράφει τις παραφωνίες μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια: