Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2008

It' s Christmas Time...dear Santa

Τώρα που οι αναταραχές οδεύουν προς εκτόνωση, όπως λένε στις ειδήσεις, στο κέντρο της Αθήνας, ο Δήμος ξεκίνησε να ανάβει δειλά δειλά τα πρώτα λαμπιόνια στα δέντρα. Μέχρι τα Χριστούγεννα ολόκληρη η πόλη θα είναι φωταγωγημένη, ενώ πληροφορίες θέλουν συνεργεία του Δήμου να εγκαθιστούν ειδικά εφέ σε κεντρικά σημεία, ώστε να μην φαίνονται από το πολύ φως οι σπασμένες τζαμαρίες.
Στο προς βελτίωση κλίμα των ημερών έχουν συμβάλλει αποφασιστικά οι ανταλλαγές λουλουδιών μεταξύ διαδηλωτών και μπάτσων. Είναι προφανές πως πραγματοποιούνται τα πρώτα δειλά βήματα προς συμφιλίωση. Αν και ανεπιβεβαίωτες ως αυτήν την ώρα φήμες θέλουν, όταν κλείνουν οι τηλεοπτικές κάμερες οι μπάτσοι να απαντούν στα λουλούδια με δακρυγόνα, σπρωξίματα και στο τσακίρ κέφι με ξύλο.
Στο κλίμα των ημερών και η Θεσσαλονίκη. Όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές, χθες το βράδυ εκλάπη από νεαρούς το ομοίωμα του θείου βρέφους από την φάτνη στην πλατεία Αριστοτέλους. Σύμφωνα με μαρτυρίες το περιστατικό οφείλεται σε "παρεξήγηση", καθώς εκείνη την ώρα στην πλατεία κυκλοφορούσε ελεύθερος ειδικός φρουρός, ο οποίος βρισκόταν σε σύγχυση και του φάνηκε πως το βρέφος έχει αποκλίνουσα συμπεριφορά και πήγε να το πυροβολήσει. Εκείνη τη στιγμή ομάδα νεαρών πήρε το θείο βρέφος για να το προστατεύσει από τον μανιακό. Τελικά, διαπιστώθηκε ότι πρόκειται απλώς για ομοίωμα και μάλλον πετάχτηκε στα σκουπίδια. Ο Δήμος υποσχέθηκε μπόνους στο μισθό του οδοκαθαριστή που θα το εντοπίσει.
Κατά τα άλλα, η ζωή συνεχίζεται κανονικότατα. Όπως σε κάθε εορταστική περίοδο, έτσι και τώρα, οι τράπεζες στο μπουγιουρντί που αποστέλλουν στους καρτοϊδιοκτήτες αναφέρουν ότι "για αυτόν τον μήνα το υπόλοιπό σας είναι μηδενικό". Και έτσι ο Έλληνας με την γνωστή και απαράμιλλη μαλακία που τον δέρνει, θα πληρώνει όλον τον υπόλοιπο χρόνο ένα "μηδενικό υπόλοιπο" ... με πολλά μηδενικά στο τέλος.
Το ότι όλα βαίνουν καλώς επιβεβαιώνεται και από το γεγονός ότι η Εξεταστική για το Βατοπέδιο έβγαλε πέντε ολόκληρα πορίσματα, και κατά παράδοση δεν υπάρχουν προοπτικές να μπει κάποιος στην φυλακή, άλλωστε είναι γεμάτες οι φυλακές και λόγω λιτότητας δεν μπορούν να χτιστούν νέα κελιά.
Αυτά. Τώρα πρέπει να συντάξω το γράμμα μου στον Άγιο Βασίλη, διότι δεν πρόλαβα να πάρω τίποτα από τις σπασμένες βιτρίνες και επειδή δεν θέλω να πληρώσω τις καινούργιες, έχω να του πω δυο τρία πραγματάκια που έχω άμεση ανάγκη να μου τα φέρει.
by Mar

Δεν υπάρχουν σχόλια: